Profiel

Communicatie coach Miep Swets stelt zich voor

Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit het basisonderwijs. Kinderen leren lezen en schrijven en ze helpen bij hun taalontwikkeling! Dat was mijn passie. In avondstudie behaalde ik destijds het diploma Nederlands MO-a. Een onderwijsdiploma, want zo kon ik mijn passie voor Nederlands en voor lesgeven combineren.

Teksten schrijven en corrigeren is één van mijn hobby's. Schoolkranten en personeelsbladen werden altijd aan mij toevertrouwd. Enige tijd werkte ik als communicatie-adviseur maar daarbij miste ik mijn grootste passie, namelijk die van trainen en coachen. Een baan als taaltrainer Nederlands en coach Nederlands NT2 was meer op mijn lijf geschreven.

Jarenlang was ik werkzaam bij verschillende Taleninstituten. Daar kreeg ik steeds uitstekende beoordelingen van zowel opdrachtgevers als cursisten. Tevens bleef ik voor verschillende instanties en opdrachtgevers (web)teksten corrigeren en redigeren, altijd tot grote tevredenheid omdat ik in staat ben om nauwkeurig en snel te werken.


Miep Swets over haar bedrijf TaalElan

Met mijn bedrijf TaalElan ben ik flexibel en kan ik mijn eigen richting bepalen.

Mijn passie voor taal en voor coaching vormen prima voorwaarden om een goed product neer te zetten en mensen/bedrijven te ondersteunen. Daarbij kan ik volop profiteren van mijn jarenlange ervaring.

De afgelopen tientallen jaren heb ik met vele bedrijven en organisaties kennisgemaakt. Zo kon ik een breed netwerk opbouwen van vakmensen die mij, indien nodig, met hun expertise kunnen bijstaan.